Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

ESIMERKKIOHJE VALESOKKELIN ERISTÄMISEEN:

Kuvissa runkona 2x4 + 2x2 vaakapuu, sekä tuulensuojalevy (eristävän seinärakenteen paksuus kuvissa 162mm).

Esimerkissä xps-eristeet asennetaan vaaka-asentoon, jolloin on helppo leikata juuri sopivan levyinen eriste ilmarako huomioon ottaen. Myös eristeiden asennus helpottuu verrattuna siihen, jos esim. asennettaisiin 2 levyä pystyyn.

Suosittelemme eristyksiin xps-eristettä ja eristeen saumoihin elastista vain vähän turpoavaa uretaanivaahtoa. Saumojen tiivistys huolellisesti (esim. butyylinauha) varmistaa laadukkaan ja toimivan lopputuloksen


- Kuvissa eristetään TT 200-malli

- Leikkaa runkojen väliin 100mm vahvasta eristelevystä 162mm leveät (esimerkkikuvassa seinän eristysvahvuus) palat ja vaahdota ne paikoilleen.

Käytettävät (päällekkäiset) eristevahvuudet määritellään aina Terästassumallin korkeuden mukaan.

Seuraavassa vaaka-asennuksessa käytettävät xps-eristevahvuudet eri malleille esimerkiksi seuraavasti:

- TT 125 70mm + 50mm

- TT 150 70mm + 70mm

- TT 200 100mm + 100mm

- TT 225 70mm + 70mm + 70mm

- TT 350 100mm + 100mm + 100mm + 50mm

- Leikkaa 50mm vahvasta eristelevystä kappaleet Terästassun sivutuen reunasta tuulensuojalevyn ulkoreunaan ja vaahdota ne tiiviisti paikoilleen rungon kohdalle (palat säästävät vaahdotettavan uretaanin kokonaismäärää).
- Leikkaa sitten runkoväleihin sopivat (kuvassa 100mm korkeat ja 162mm leveät) kappaleet ja vaahdota ne paikoilleen.

- Tässä kuvassa näkyy eristeiden mitoitus suhteessa runkorakenteeseen, sekä eristeen ja sokkelin väliin jäävä n.20mm ilmarako (ilmarako ei aina ole mahdollinen).- Täytä nyt uretaanivaahdolla runkojen alle jäänyt tyhjä tila.

- Periaatteessa eristys on nyt valmis ja voit ryhtyä rungon eristykseen ja levytystyöhön. Muista laadukas höyrynsulku.

- Seuraavissa kuvissa levytyksen tukiriman asennus.

Seuraavissa kuvissa esimerkkiasennus levytyksen ja listoituksen tueksi tulevasta rimasta (listoitus voidaan asentaa usein myös ilman tukirimaa, esim. asennusliimoilla):

- Ruuvaa väliaikainen esim. 22x50 tukirima runkotolppiin kiinni (tukirima pitää varsinaisen alusriman paikoillaan vaahdotuksen ajan).
- Katkaise sitten runkoväleihin tiukasti sopivat riman pätkät ja työnnä ne paikoilleen runkojen väliin (kuvassa näkyvä tummempi puu).

- Kiinnitä ne väliaikaisesti ruuvein aikaisemmin kiinnitetyn riman läpi (ruuvausta ei välttämättä tarvita, mikäli rimat ovat tiukasti paikoillaan).

- Leikkaa nyt 50mm paksusta eristeestä pystyrunkojen väliin sopiva pala vaahdotustiloineen ja vaahdota se paikoilleen. Rima liimautuu näin uretaanivaahtoon kiinni.

- Mikäli 2x2:sta ei tällä kohtaa korjattavassa rakenteessa ole, jatkuu xps-eriste tuulensuojalevyyn asti.

- Poista väliaikainen tukirima uretaanivaahdon kuivuttua.

- Rima on nyt liimautunut paikoilleen samaan tasoon rungon kanssa.

- Jatka runkovälien eristyksellä.

- Lisää höyrynsulkumateriaali (teippi tai esim. butyylinauha tms.) saumoihin. Tiivistyksen huolelliseen asennukseen ja laatuun kannattaa panostaa!