Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

ESIMERKKIOHJE VALESOKKELIN ERISTÄMISEEN:

Kuvissa runkona 2x4 + 2x2 vaakapuu, sekä tuulensuojalevy (eristävän seinärakenteen paksuus kuvissa 162mm).

Esimerkissä xps-eristeet asennetaan vaaka-asentoon, jolloin on helppo leikata juuri sopivan levyinen eriste ilmarako huomioon ottaen. Myös eristeiden asennus helpottuu verrattuna siihen, jos esim. asennettaisiin 2 levyä pystyyn. Jos kyseessä on vain 2x4 runko, eristeet asennetaan pystyasentoon (100mm xps)

Suosittelemme eristyksiin xps-eristettä ja eristeen saumoihin elastista vain vähän turpoavaa uretaanivaahtoa. Saumojen tiivistys huolellisesti (esim. butyylinauha) varmistaa laadukkaan ja toimivan lopputuloksen


- Kuvissa eristetään TT 200-malli

- Leikkaa runkojen väliin 100mm vahvasta eristelevystä 162mm leveät (esimerkkikuvassa seinän eristysvahvuus) palat ja vaahdota ne paikoilleen.

Käytettävät (päällekkäiset) eristevahvuudet määritellään aina Terästassumallin korkeuden mukaan. 2x4 runkoihin aina eristeet pystyasennossa.

Seuraavassa vaaka-asennuksessa (eristelevyt lappeelleen) käytettävät xps-eristevahvuudet eri malleille esimerkiksi seuraavasti:

- TT 100 70mm + 30mm

- TT 125 70mm + 50mm

- TT 150 70mm + 70mm

- TT 200 100mm + 100mm

- TT 225 70mm + 70mm + 70mm

- TT 250 100mm + 100mm + 50mm

- TT 300 100mm + 100mm + 100mm

- TT 350 100mm + 100mm + 100mm + 50mm

- Leikkaa 50mm vahvasta eristelevystä kappaleet Terästassun sivutuen reunasta tuulensuojalevyn ulkoreunaan ja vaahdota ne tiiviisti paikoilleen rungon kohdalle (palat säästävät vaahdotettavan uretaanin kokonaismäärää).
- Leikkaa sitten runkoväleihin sopivat (kuvassa 100mm korkeat ja 162mm leveät) kappaleet ja vaahdota ne paikoilleen.

- Tässä kuvassa näkyy eristeiden mitoitus suhteessa runkorakenteeseen, sekä eristeen ja sokkelin väliin jäävä n.20mm ilmarako (ilmarako ei aina ole mahdollinen).- Täytä nyt uretaanivaahdolla runkojen alle jäänyt tyhjä tila.

- Periaatteessa eristys on nyt valmis ja voit ryhtyä rungon eristykseen ja levytystyöhön. Muista laadukas höyrynsulku.

- Seuraavissa kuvissa levytyksen tukiriman asennus.

Seuraavissa kuvissa esimerkkiasennus levytyksen ja listoituksen tueksi tulevasta rimasta (listoitus voidaan asentaa usein myös ilman tukirimaa, esim. asennusliimoilla):

- Ruuvaa väliaikainen esim. 22x50 tukirima runkotolppiin kiinni (tukirima pitää varsinaisen alusriman paikoillaan vaahdotuksen ajan).
- Katkaise sitten runkoväleihin tiukasti sopivat riman pätkät ja työnnä ne paikoilleen runkojen väliin (kuvassa näkyvä tummempi puu).

- Kiinnitä ne väliaikaisesti ruuvein aikaisemmin kiinnitetyn riman läpi (ruuvausta ei välttämättä tarvita, mikäli rimat ovat tiukasti paikoillaan).

- Leikkaa nyt 50mm paksusta eristeestä pystyrunkojen väliin sopiva pala vaahdotustiloineen ja vaahdota se paikoilleen. Rima liimautuu näin uretaanivaahtoon kiinni.

- Mikäli 2x2:sta ei tällä kohtaa korjattavassa rakenteessa ole, jatkuu xps-eriste tuulensuojalevyyn asti.

- Poista väliaikainen tukirima uretaanivaahdon kuivuttua.

- Rima on nyt liimautunut paikoilleen samaan tasoon rungon kanssa.

- Jatka runkovälien eristyksellä.

- Lisää höyrynsulkumateriaali (teippi tai esim. butyylinauha tms.) saumoihin. Tiivistyksen huolelliseen asennukseen ja laatuun kannattaa panostaa!