Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

TERÄSTASSUN ASENNUKSESTA:

- Ennen valesokkelin korjaustyötä kosteuden aiheuttajat, kuten toimimaton salaojitus ja maan pinnan kallistukset olisi hyvä hoitaa kuntoon.

- Vaikka itse Terästassun asennustyö on sujuvaa, valesokkelin korjaus kokonaisuutena on aina vaativa projekti ja tästä syystä suosittelemmekin käyttämään rakennusalan ammattilaisia työn eri vaiheissa suunnittelusta toteutukseen.

- Lecaharkkosokkeleissa Terästassun alapään (halkaisija 90mm) harkkoon kohdistuva leimapaine tulee ottaa huomioon suunittelussa.


- TILAUSVINKKI: Mikäli et tiedä tarkkaa osien määrää, tilaa ensin vähemmän kuin tarvitset ja lopullisen määrän ja tassumallien varmistuttua, tilaat loput. Toimitukset rahtivapaasti 1-4 arkipäivässä takaavat remontin sujuvan etenemisen.

- Sivun alaosassa kynnysosan ja pielitassun asennusohje.

- Ohje Terästassun eristyksestä

TERÄSTASSUN ASENNUSOHJEET:

-Katkaise runkotolppa betonin pinnasta puurunkoon mitattuna valitsemasi Terästassun korkeuden (esim. TT 200 asennuskorkeus on 190mm - 200mm) mukaan mahdollisimman suoraan.

- Muista runkotolppien väliaikaistuenta, jos katkaiset useamman kuin yhden runkotolpan kerrallaan, tai jos rakenne sitä muuten vaatii. Muista ottaa huomioon myös mahdollinen lumikuorman vaikutus.

- Hio/piikkaa tarvittaessa asennuskohdan betonipintaa, jotta Terästassun alaosa istuu siinä mahdollisimman tukevasti. Huolehdi, ettei asennusalueelle jää esim. sahanpurua tai muuta orgaanista ainetta.

- Laita sokkelikaistapala alas paikoilleen ja vie Terästassu ilman sivutukia runkotolpan ja sokkelikaistapalan väliin.

- Kierrä kierretanko kiinni runkotolpan alapintaan mahdollisimman tarkasti rungon keskilinjalle.

- Huolehdi, että alaosan valitut kiinnitysreiät (2 vastakkaisella puolilla olevaa) ovat jo tässä vaiheessa niin, että reikien poraus betoniin sujuu jatkossa mahdollisimman helposti.

- Ennen seuraavaa työvaihetta pursota esim. uretaanivaahtoa/liimamassaa metallilevyn ja puurungon väliin rakenteen maksimitiiviyden saavuttamiseksi.
- Kiristä ylintä mutteria työkalulla niin, että yläosa puristuu tukevasti runkotolppaan (tarkasti suorakulmaan tehty sahaus varmistaa asennuksen laadun).

- Tarkista, että Terästassu on suorassa linjassa runkotolpan kanssa.


- Poraa rungon sivuilla olevien alaosan reikien kautta 6 mm terällä n. 70 mm syvät reiät betonialustaan.

- Poranterään voi laittaa teipin poraussyvyyden merkiksi n. 70 mm kohdalle.- Ruuvaa ruuvit paikoilleen.


- Terästassu kiinnitetään kahdella uppokantaisella betoniruuvilla 6 mm x 60 mm (S-CSA CS 6x60/5/20ML, TX 30). Ruuvit sisältyvät toimitukseen.

- Terästassun alaosan halkaisija on 90 mm ja ruuvireikien koko on 9,0 mm x 10,0 mm.- Varmista vielä työkalulla, että yläpää on tukevasti kiinni runkotolpassa ja kiristä lisää tarvittaessa.

- Nyt voit viedä sivutuet kierretangossa olevien aluslevyjen väliin.- Kiristä sivutukien alapuolella oleva mutteri tiukasti kiinni sivutukien alle.


- Kiristä myös alhaalla oleva mutteri kiinni.

- Verkkokaupastamme voit tilata avaimen ahtaisiin väleihin.
- Ruuvaa lopuksi sivutukiruuvit (vakiotoimituksessa Würth kateruuvi 8 mm kuusiokannalla 4,8 mm x 38 mm) paikoilleen.

- Asennus on nyt valmis.

TT KYNNYSOSAN JA PIELITASSUN ASENNUS JA VALINTAOHJE.TT KYNNYS

TT KYNNYS on tarkoitettu ovirakenteiden alle.

2 kpl kaikkiin yleisimpiin karmileveyksiin.

Verkkokaupassamme korkeusvaihtoehdot 125mm, 150mm, 175mm, 200mm ja 225mm. Tangoista voi tarvittaessa katkaista pätkät pois, jos tila niin vaatii.

ASENNUS:

- Valitse oven leveyden mukaan puumateriaali (esim. 22mm tai 32mm lauta tms.) ja poraa siihen 2kpl 16mm reiät päihin esim. 200mm - 300mm etäisyydelle puun päästä.

- Asenna kynnystassun yläpäät 16mm reikiin.

- Pursota esim. liima- ja tiivistemassaa puun yläpintaan tiivisteeksi.

- Vie osa kynnysrakenteen alle (sokkelikaistapalojen päälle) ja kierrä ylämuttereista puu kiinni rakenteeseen.

- Poraa 6mm reikä betonialustaan ja kiinnitä betoniruuvi paikoilleen.

- Täytä kynnyksen alapuoliset osat xps-eristeellä ja polyuretaanivaahdolla.


PIELITASSUN ASENNUKSESTA:

- Pielitassut tulee asentaa niin, että kahdella eri kätisellä tassulla on kiinteä yhteys tukevan rakenteen kautta toisiinsa. Kuvassa vaakatasossa oleva 2x4 kiinnitetty kulmilla kantaviin runkotolppiin. Keskellä ikkunan alla oleva runkopuu (ei kantava) kiinnittyy vaakapuuhun.

- Suositus: käyttö ovi- sekä ikkunaleveyksillä max. leveys n. 1500mm.

- Pielitassua ei tule käyttää yksittäiseen, ilman kiinteää rakenneyhteyttä toiseen Terästassuun olevan runkotolpan tukemiseen.