Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

TYÖOHJE TERÄSTASSUN ERISTYKSEEN


Eristemateriaaliksi suosittelemme xps-eristelevyä (esim. Finnfoam tai vastaava) ja saumojen tiivistämiseen elastista uretaanivaahtoa.

Seuraavissa kuvissa esitelty eristystapa säästää uretaanivaahtoa ja helpottaa eristystyötä.

- Mittaa Terästassun alaosan pinnasta alimman sivutuen alapintaan.

- Tiukka mitoitus, eli pari milliä "liian" pitkät eristesuikaleet takaavat suikaleiden paikoillaan pysymisen asennustyön ajan.- Leikkaa ottamasi mitan mukaan 50mm paksusta eristelevystä suikaleet (ensin vaikka xps-levyn sivun pituisena ja siitä tarpeen mukaan sopiviksi pätkiksi).

- 2x4 runkoon 35mm leveät, 2x5 runkoon 47mm leveät sekä 2x6 runkoon 60mm leveät.
- Työnnä eristesuikaleet paikoilleen samaan linjaan rungon kanssa.- Eristesuikaleet muodostavat puurungon kanssa samankokoisen rakenteen ja näin esim. puurunkojen väliin tulevien eristeiden asennuksen/mitoituksen suhteen työtä on helppo jatkaa eteenpäin.- Voit nyt jatkaa eristystyötä leikkaamalla sopivat eristelevyt runkojen väliin (esim. Finnfoam 100mm) niin, että eristeiden väliin jää vähintään 10mm vaahdotusta varten.

- Pursota uretaanivaahto huolellisesti väleihin niin, että kaikki välit ja Terästassun metalliosat täyttyvät vaahdosta (uretaanivaahto estää kosteuden pääsyn Terästassun pintaan ja suojaa näin teräsosia korroosiolta).

- Jätä n.20mm ilmarako eristeen ja sokkelin väliin jos mahdollista.

- Tuleva sisäseinän levyverhous voidaan liimata alapäästään (esim. saneerauslaastilla) Finnfoamin pintaan. Myös jalkalistan kiinnityksen voi tehdä liimaamalla, jolloin saadaan siisti ja laadukas lopputulos.